Verslaafd aan lettertjes

Verslaafd aan lettertjes

Kobo op Bookseat – Foto: Anita van SchieveenAls kind troffen mijn ouders me altijd in de meest originele leeshoudingen aan. Tijdens het eten ging de leesverslaving gewoon door en las ik noodgedwongen de teksten op de verpakking van de melk of hagelslag. Mijn liefde voor lezen is altijd blijven bestaan. Ik ontspan liever met een goed boek dan met tv-kijken.

Je zou dus verwachten dat ik een “early adopter” zou zijn wat betreft een e-reader. Maar ik ben ook een kritische consument. Als ik het idee heb dat mijn nieuwe aankoop binnen een maand alweer achterhaald is door nieuwe technologische ontwikkelingen, dan wacht ik liever nog even.

Dat gevoel heb ik lange tijd gehad met e-readers. Tot afgelopen september. Op Tweakers las ik over de nieuwe e-readers van Kobo. De Kobo Glo klonk zo goed dat ik meer informatie ben gaan zoeken. En ik bleef enthousiast. Enige probleem was dat ik niet de enige was die blij werd van deze e-reader. Al voor de verschijningsdatum was de eerste lading uitverkocht. Bij de Libris-boekhandels was de levering grillig omdat de wereldwijde vraag het aanbod ruimschoots overtrof.
Ik heb toen De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam Bos en Lommer gebeld omdat ik daar leuke verhalen over had gehoord en gelezen. Zij zouden me bellen als er een zilverkleurige Kobo Glo binnen kwam.

En nu heb ik hem, mijn eerste e-reader. Praktisch alles kun je instellen en ik merk dat dit kleine stukje elektronica me erg blij maakt!

2 Reacties

 1. Ha Anita,

  Mooi dat het bevalt! Ik had ook zo mijn twijfels maar ga er ook 1 aanschaffen; na de feestdagen wel, opeens zijn ze overal even duur;)
  ’t Lijkt me vooral fijn voor op reis/vakantie. Jij hebt je dus ingelezen op Tweakers.. Ben je ook nog wezen kijken/voelen in een winkel? Is deze makkelijk te bedienen?

  Veel leesplezier,
  Willeke

  Willeke
  1. Hoi Willeke,
   Kobo heeft naast de Glo ook de Touch. Die was wel beschikbaar bij de lokale MediaMarkt, dus daar heb ik hem een beetje getest omdat ik geen Libris of Blz winkel in de buurt heb. Het voordeel van de Glo t.o.v. de Touch is de achtergrondverlichting die heel anders is dan bij een tablet, erg handig!
   Ik vind hem trouwens erg makkelijk te bedienen. Het is volledig touchscreen en je kan zelf instellen welk gedeelte van het scherm waarvoor dient (terugbladeren, menu oproepen en volgende pagina).
   De Consumentenbond was trouwens ook erg lovend over deze.
   Nog een laatste tip, bestel hem niet online, maar bel wat boekwinkels in de buurt (http://www.libris.nl/?Boekhandel). Die krijgen eerder nieuwe exemplaren dan klanten die hem online bestellen.
   Veel plezier alvast, maar eerst fijne feestdagen!

   Anita

Reacties zijn gesloten.